Tomat

kr.110.00kr.150.00

Tomaten er utroligt alsidig og bruges i et utal af retter og kulinariske traditioner over hele verden. Rigtig mange dyrker tomat i drivhus eller køkkenhaven på friland. der findes nok ikke mange køkkener uden tomater.
Vores tomatillustration er af den klassiske røde tomat.
Perfekt til at pifte dit køkken op eller som en cool gave til en ven, der elsker sin køkkenhave eller at lave mad.
Måske kan man kalde tomaten for en hverdagens helt, den har reddet mange retter og måltider.

Gaveide til mad entusiasten eller andre med glæde for gode råvarer.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, med motiver fra køkkenet, naturen og andet.
De her små rammer ( tiny frames ) kan give et løft til hele rummet og give stemning.
Tag køkkenhaven med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Ecocertificeret papir.

3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Flot gaveide. Nyd flotte og stemningsskabende illustrationer.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Tomat

Tomater har en fascinerende historie.

I Europa og Danmark, blev tomater længe betragtet som giftige, fordi de tilhører natskyggefamilien, som også omfatter dødeligt giftige planter. Misforståelsen blev forstærket af, at de velhavende i Europa spiste af tallerkener lavet af bly, som reagerede med tomaternes syre og forårsagede blyforgiftning. Dette rygte holdt helt op til år 1820. Her efter er populariteten bare steget.

Tomaten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men den blev først domesticeret i Mexico. Fra Mexico spredtes tomaten til hele verden efter den spanske erobring af Amerika. Det er fascinerende, hvordan en plante, der oprindeligt blev dyrket i Andesbjergene, nu er blevet en uundværlig del af køkkener over hele kloden.

Der har længe været debat om, hvorvidt tomaten er en frugt eller en grøntsag. Botanisk set er tomaten en frugt, fordi den udvikler sig fra blomstens æggestok og indeholder frø. Men i 1893 afgjorde den amerikanske højesteret i sagen Nix mod Hedden, at tomaten skulle betragtes som en grøntsag ud fra et kulinarisk perspektiv, primært fordi den bruges i salte retter snarere end søde. Så nu er en tomat en grøntsag 🙂

Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen af en tomat.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen. Tiny rammerne, er det til at finde  plads til.
Få glæde af en lille serie af tiny print fra Lund & Nielsen, i små fine rammer.

Vælg et insekt, en anden blomst, en svamp, en blomst, en grøntsag, eller en serie af fødevarer til køkkenet, du bestemmer og nyd synet af Danmark der hjemme, i sommerhuset eller hvor der lige er lidt plads og mulighed.

 

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop