Det hvide C

kr.110.00kr.150.00

Det hvide C. Sommerfugl

Kender du Det hvide C ?
Det hvide C (Polygonia c-album) er en fascinerende sommerfugl, der skiller sig ud i den danske natur med sin unikke skønhed og interessante livscyklus.
Sommerfuglens vinger har et karakteristisk udseende med ujævne kanter og et hvidt “C” på undersiden, hvilket ikke kun giver den sit navn, men også gør den genkendelig.
Du vil ikke være i tvivl hvis du ser den. Flot orange – brun flakser den omkring.

Larverne er farverige og lever af humle og stor nælde.
Det hvide C overvintrer i hule træer og vågner tidligt i foråret, klar til at fortsætte kampen for sin arts overlevelse. derfor er den en af de alle tidligste sommerfugle der kan ses om foråret.
Denne sommerfugl er et eksempel på naturens mangfoldighed og skønhed.

Med disse fine kunstprint af Lund & Nielsens fine tegninger, er det muligt at bringe naturen indenfor.
Du vælger de motiver der giver dig gode minder.

Her hos Lund & Nielsen kan du se og købe denne fine sommerfugl. Originalerne sælges i vores galleri. Vi kan ikke love at det hvide C, ikke er solgt, men der er helt sikkert andre flotte og spændende værker.

En mulig gaveide til natur, mad eller insekt interesserede.
Fin i en boligindretning hvor en personlig  stil er i fokus.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, der er mange muligheder for samspil mellem farver, motiver og indhold.
Tag naturen med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Eco-certificeret papir.
3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Det hvide C.

Lad mig introducere dig for en af naturens små vidundere, Det hvide C (Polygonia c-album) – en sommerfugl, der ikke kun beriger den danske fauna med sin skønhed, men også fortæller en fascinerende historie om overlevelse, tilpasning, og naturens forunderlige cyklusser.

Forestil dig en sommerfugl, hvis vinger ved første øjekast synes kaotisk klippede, næsten som vilde penselstrøg, og ved nærmere eftersyn afslører et næsten magisk tegn – et hvidt "C" gemt på undersiden af bagvingen. Dette enkle, men karakteristiske tegn har givet sommerfuglen sit navn og gør den genkendelig for naturinteresserede.

Det hvide C's larver er sande kunstværker med deres sorte, orange, og gullige aftegninger. De lever af humle og stor nælde, en kost, der forbereder dem til puppestadiet, hvor inden længe, en ny sommerfugl vil bryde frem.

Det hvide C kan overvintre i f.eks. hule træer, og vågner allerede i marts-april, klar til at sprede sine vinger og udforske verden og sørge for artens fortsættelse.

Det hvide C er mere end en sommerfugl; det er et symbol på naturens mangfoldighed, skønhed og kompleksitet. Næste gang du er ude i naturen, så hold øje med dette lille vidunder. Måske får du øje på det hvide "C", der skjuler sig blandt bladene.
Gem disse øjeblikke hvor du spotter noget særligt, som gode minder fra den naturens skatkammer.

Det er også en mulighed at tage naturen med indenfor, gennem vores unikke akvarel illustrationer. Her er det hvide C, og anden fine motiver tilgængelige som lækre print af vores egne original værker.

Sådan får du flere sommerfugle i din have

Ville du gerne have flere sommerfugle i din egen have ?
Det handler om levesteder. Skab levesteder i din have og så vender insekter og dyr tilbage. Ingen have er for lille eller for stor. Vi kan alle sammen være med til at gøre en forskel.
Gør du noget godt for sommerfuglene, gør du automatisk også noget godt for mange andre dyr.

Sådan gør du:
Vælg blomster til haven der blomstrer på forskellige tidspunkter. Sommerfugle dør af sult hvis ikke der er føde hen over hele perioden. Drop al gift og gødning i haven. Det ensretter hvilke blomster der vil trives og variation
Læs mere uddybende om mulighederne hos Danmarks naturstyrelse her.

Tænk på sommerfugle og insekter hele året. Lav vinterly. De overvintrer f.eks. i brændestabler, kvasbunker med små-grene og gamle træstammer.

Nyd naturen indenfor, hele året.

Tag naturen med indenfor, uden at skade den. Vælg en serie billeder fra Lund & Nielsen.
Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen, her af Nældesommerfuglen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Disse små tiny rammerne, er det altid til at finde plads til.

Nyd synet af Danmarks flora og fauna, der hjemme, i sommerhuset eller hvor det føles rigtigt.

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop