Citron sommerfugl

kr.110.00kr.150.00

Citron sommerfugl

Bring naturen ind i stuen.
Her hos Lund & Nielsen kan du købe den fine Citronsommerfugl.  En flot akvarel illustration og kunstværk. Originalerne sælges i galleriet.

Citronsommerfuglen er en fin lys gul/grønlig sommerfugl, som du ofte kan se i Danmark. Hannen er lys gul, mens hunnen er mere grønlig eller hvid.
Den lever ret længe for en sommerfugl – op til et år! Om vinteren går den i en slags dvale og er en af de første sommerfugle, der dukker op, når det bliver forår.
Den spiser mest fra bestemte buske som tørst og berberis.
Den er god til at gemme sig fra rovdyr, fordi den kan ligne et blad, når den hviler med lukkede vinger.

Citronsommerfuglen flytter ikke meget rundt, men i varme somre kan den rejse lidt længere væk. Hvis du ser mange citronsommerfugle et sted, betyder det ofte, at naturen er ret sund i det pågældende område. Den er derfor ikke bare flot at kigge på, den fortæller også noget om, hvordan naturen har det.

En mulig gaveide til natur- eller insekt interesserede.
Fin til en boligindretning hvor en naturvenlig stil er i fokus.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, der er mange muligheder for samspil mellem farver, motiver og indhold.
Tag naturen med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Eco-certificeret papir.
3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Citron sommerfugl

Citronsommerfuglen (Gonepteryx rhamni) er en sommerfugl, der er udbredt i Danmark.
Den er kendt for sin markante gule farve hos hannerne, som giver den dens navn, idet "citron" refererer til den friske, citrongule farve. Hunnerne er lidt mere bleg og grønlig.
Her er nogle interessante fakta om citronsommerfuglen:

Lange Livscyklusser: Citronsommerfuglen har en af de længste livscyklusser blandt sommerfugle i Danmark. De voksne sommerfugle kan leve op til et år, hvilket er usædvanligt langt for sommerfugle.

Vinterpause: Den tilbringer vinteren i en tilstand af hvile (diapause), hvilket forklarer dens lange levetid. Dette betyder også, at den er en af de første sommerfugle, der kan ses flyvende på varme dage i det tidlige forår.

Særlig Føde: Larverne fodrer primært på tørst (Rhamnus) og almindelig berberis (Berberis vulgaris), hvilket har indflydelse på sommerfuglens udbredelse, da den er afhængig af disse plantearter. I virkeligheden ikke så smart at være så selektiv, men så må vi mennesker jo sørge for at der er de rigtige planter tilrådighed.

Kamuflage og Forsvar: Citronsommerfuglens farve og form giver den en vis grad af beskyttelse mod rovdyr. Når dens vinger er lukkede, og sommerfuglen hviler blandt vegetation, kan dens vingeform og farve minde om et blad, hvilket gør det svært for rovdyr at opdage den.

Indikatorart: På grund af citronsommerfuglens afhængighed af specifikke værtsplanter kan dens tilstedeværelse eller fravær i et område være en indikator for tilstanden af det lokale økosystem, især med hensyn til biodiversitet og habitat-kvalitet.

Citronsommerfuglen er ikke kun en smuk tilføjelse til den danske fauna, men dens livscyklus og adfærd giver indsigt i de komplekse samspil, der foregår i naturen, samt naturens tilstand.

 

Sådan får du flere sommerfugle i din have

Det handler om levesteder. Skab levesteder i din have og så vender insekter og dyr tilbage. Vi kan alle sammen være med til at gøre en forskel. Ingen have er for lille eller for stor.
Gør du noget godt for sommerfuglene, gør du automatisk også noget godt for mange andre dyr.

Sådan gør du:
Vælg blomster til haven der blomstrer på forskellige tidspunkter. Sommerfugle dør af sult hvis ikke der er føde hen over hele perioden. Drop al gift og gødning i haven. Det ensretter hvilke blomster der vil trives og variation er et nøgleord til flere sommerfugle i haven.

Nektarrige blomster såsom musevikke, merian, almindelig knopurt og honningurt, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, det er dem der giver mening i forhold til insekter. Så er der altid mad i din have.
Der er andre blomster der også er velegnede. Vi arbejder på en serie akvareller med de insektvenlige blomster du kan plante og have i haven eller hvor der er plads.
Det mindste område kan gøre en forskel. Selv en krukke er bedre end ingenting.

Så er der sommerfugle larverne. Sommerfugle lægger æg på bestemte planter, og når larverne er kommet ud, skal de også have noget at spise. Lad derfor brændenælderne gro til admiral, dagpåfugleøje og nældens takvinge, det er også den nemmeste plante, der skal ikke gøres noget, bare lad den få fred, så klarer den selv resten. Sommerfuglene skal nok selv finde dem.
Løgkarse er den aurora sommerfuglen har brug for.
Læs mere uddybende om mulighederne hos Danmarks naturstyrelse her.

Tænk på sommerfugle og insekter hele året. Lav vinterly. De overvintrer f.eks. i brændestabler, kvasbunker med smågrene og gamle træstammer.

Gå ud i naturen og skab dine egne oplevelser.
Tag naturen med indenfor, uden at skade den. Vælg en serie billeder fra Lund & Nielsen.
Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen, her af Citron sommerfuglen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Disse små tiny rammerne, er det altid til at finde plads til.

Nyd synet af Danmarks flora og fauna, der hjemme, i sommerhuset eller hvor det føles rigtigt.

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop