Nælde sommerfugl

kr.110.00kr.150.00

Nælde sommerfugl

Bring naturen ind i stuen.
Her hos Lund & Nielsen kan du købe den fine Nældesommerfugl.  En flot akvarel illustration og kunstværk. Originalerne sælges i galleriet.

Nældesommerfuglen er en markant og velkendt art i Danmark, kendt for sin smukke orange og sorte farvemarkering. Udbredt over hele Danmark.
I Danmark lever nældesommerfuglens larver primært af nældeplanter, dem vi også kalder brændenælder, hvilket har givet arten sit navn.
Nældesommerfuglen spiller en vigtig rolle i det danske økosystem ved at bestøve blomster, når den søger efter nektar. Dens tilstedeværelse understreger vigtigheden af biodiversitet og de komplekse samspil, der finder sted i naturen.

En mulig gaveide til natur- eller insekt interesserede.
Fin til en boligindretning hvor en naturvenlig stil er i fokus.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, der er mange muligheder for samspil mellem farver, motiver og indhold.
Tag naturen med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Eco-certificeret papir.
3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Nælde sommerfugl

Nældesommerfuglen, ikke at forveksle med Nældens takvinge, er en sommerfugl, der er udbredt i Danmark.
Dette er et print af vores egen illustration. Har du lyst til at se originalerne i virkeligheden så kig forbi Galleri Lund & Nielsen.

Nældesommerfuglen er en yderst interessant sommerfugl, både hvad angår dens livscyklus og dens tilpasning til miljøet. Her er nogle punkter, der fremhæver, hvorfor nældesommerfuglen er så fascinerende:

 1. Udbredelse og migration: Nældesommerfuglen er en af de mest udbredte sommerfugle i Danmark og findes også i store dele af Europa, Asien og endda Nordamerika. Det er en af de få sommerfuglearter, der foretager lange migrationer, hvilket kan dække tusindvis af kilometer.
 2. Livscyklus: Livscyklussen hos nældesommerfuglen er et fascinerende eksempel på metamorfose. Den gennemgår fire livsstadier: æg, larve, puppe, og til sidst den voksne sommerfugl. Hver fase har specifikke behov og adfærd, som bidrager til artens overlevelse.
 3. Føde og værtplanter: Larverne af nældesommerfuglen ernærer sig primært af nældeplanter, hvorfra de også får deres navn. Nælderne tilbyder larverne næringsrige blade at spise, og en form for beskyttelse på grund af plantens nældeceller, som afskrækker mange rovdyr.
 4. Tilpasning og overlevelse: Nældesommerfuglen har udviklet flere tilpasninger, der hjælper den med at overleve. Dens larver er lysegrønne med små prikker, hvilket hjælper dem med at blande sig ind i nældebladene, de lever på.
  Den voksne sommerfugl har en orange og sort mønstret vinge, som kan virke afskrækkende på rovdyr. Mønstret kan signalere, at de er giftige eller dårlige at spise, selvom nældesommerfuglen i virkeligheden ikke er giftig.
 5. Betydning for biodiversitet: Nældesommerfuglen spiller en vigtig rolle i økosystemerne ved at bestøve blomster, mens den søger efter nektar. Som en del af fødekæden bidrager den også til biodiversiteten ved at tjene som føde for andre dyr, såsom fugle og flagermus.

Disse punkter er kun nogle af de mange interessante aspekter ved nældesommerfuglen. Den er et vidunderligt eksempel på naturens kompleksitet og skønhed.

Sådan får du flere sommerfugle i din have

Det handler om levesteder. Skab levesteder i din have og så vender insekter og dyr tilbage. Vi kan alle sammen være med til at gøre en forskel. Ingen have er for lille eller for stor.
Gør du noget godt for sommerfuglene, gør du automatisk også noget godt for mange andre dyr.

Sådan gør du:
Vælg blomster til haven der blomstrer på forskellige tidspunkter. Sommerfugle dør af sult hvis ikke der er føde hen over hele perioden. Drop al gift og gødning i haven. Det ensretter hvilke blomster der vil trives og variation er et nøgleord til flere sommerfugle i haven.

Nektarrige blomster såsom musevikke, merian, almindelig knopurt og honningurt, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, det er dem der giver mening i forhold til insekter. Så er der altid mad i din have.
Der er andre blomster der også er velegnede. Vi arbejder på en serie akvareller med de insektvenlige blomster du kan plante og have i haven eller hvor der er plads.
Det mindste område kan gøre en forskel. Selv en krukke er bedre end ingenting.

Så er der sommerfugle larverne. Sommerfugle lægger æg på bestemte planter, og når larverne er kommet ud, skal de også have noget at spise. Lad derfor brændenælderne gro til admiral, dagpåfugleøje og nældens takvinge, det er også den nemmeste plante, der skal ikke gøres noget, bare lad den få fred, så klarer den selv resten. Sommerfuglene skal nok selv finde dem.
Løgkarse er den aurora sommerfuglen har brug for.
Læs mere uddybende om mulighederne hos Danmarks naturstyrelse her.

Tænk på sommerfugle og insekter hele året. Lav vinterly. De overvintrer f.eks. i brændestabler, kvasbunker med smågrene og gamle træstammer.

Bring naturen indenfor.

Tag naturen med indenfor, uden at skade den. Vælg en serie billeder fra Lund & Nielsen.
Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen, her af Nældesommerfuglen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Disse små tiny rammerne, er det altid til at finde plads til.

Nyd synet af Danmarks flora og fauna, der hjemme, i sommerhuset eller hvor det føles rigtigt.

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop