Mosehø sommerfugl

kr.110.00kr.150.00

Mosehøsommerfugl

Mosehøsommerfuglen kan godt ligne en, der tog “camouflage” lidt for bogstaveligt. Den må have tænkt “Hvis jeg står helt stille på dette græsstrå, tror rovdyrene, jeg er en del af landskabet!” Den er rigtig fin, på sin helt egne måde.

Mosehøsommerfuglen er en lille, dagaktiv sommerfugl, der elsker Danmarks våde områder som moser og heder. Vi er naboer til Åmosen som netop bidrager med sådan et miljø.
Den er i luften fra juni til august, let genkendelig på sine brune vinger med små øjepletter, som er smarte når sommeeffuglen gerne vil gemme sig for sultne rovdyr. Denne sommerfugl er en ægte naturelsker; men med en særlig forkærlighed til især vådområder. Sommerfuglens larver spiser gerne græs fra deres hjemlige vådområder.
Mosehøsommerfuglen er lidt af en diva og kan kun leve i disse områder, så den har brug for beskyttede af dens levesteder for at trives.

Med disse fine kunstprint af Lund & Nielsens fine tegninger, er det muligt at bringe naturen indenfor.
Du vælger de motiver der giver dig gode minder.

Her hos Lund & Nielsen kan du se og købe denne fine sommerfugl. Originalerne sælges i vores galleri. Vi kan ikke love at det hvide C, ikke er solgt, men der er helt sikkert andre flotte og spændende værker.

En mulig gaveide til natur, mad eller insekt interesserede.
Fin i en boligindretning hvor en personlig  stil er i fokus.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, der er mange muligheder for samspil mellem farver, motiver og indhold.
Tag naturen med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Eco-certificeret papir.
3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Mosehøsommerfugl

Mosehøsommerfuglen (Coenonympha tullia) er en dagaktiv sommerfugl. Den lever i Danmark og forekommer i forskellige naturtyper, primært våde områder som f.eks. mose- og hedeområder, hvor dens larver kan finde deres fødeplanter.
Med Åmosen i nærheden er det en sommerfugl der kan ses lokalt i vores område i Stenlille på Vestsjælland.

Voksne mosehøsommerfugle ses ofte fra juni til august. De er kendt for deres ret beskedne vingespænd, som typisk varierer mellem 34 til 42 mm. Mosehøsommerfuglens vinger har ofte en brunlig farve med et lidt gråt eller grønligt skær og karakteriseres ved de små øjepletter på undersiden, som kan hjælpe med at skjule dem mod rovdyr.

Som mange andre sommerfugle er mosehøsommerfuglen afhængig af specifikke levesteder og planter. Larverne ernærer sig typisk af forskellige græssorter, som findes i deres levesteder. Sommerfuglens præference for fugtige habitater gør den særligt sårbar over for dræning af vådområder og andre former for habitatødelæggelse, hvilket kan true dens populationer. Åmose området er heldigvis blevet naturbeskyttet, så der har den et fristed.

Selvom mosehøsommerfuglen ikke er blandt de mest farvestrålende eller iøjnefaldende sommerfugle, spiller den, på lige fod med andre isekter, en vigtig rolle i økosystemet.

Sådan får du flere sommerfugle i din have

Ville du gerne have flere sommerfugle i din egen have ?
Det handler om levesteder. Skab levesteder i din have og så vender insekter og dyr tilbage. Ingen have er for lille eller for stor. Vi kan alle sammen være med til at gøre en forskel.
Gør du noget godt for sommerfuglene, gør du automatisk også noget godt for mange andre dyr.

Sådan gør du:
Vælg blomster til haven der blomstrer på forskellige tidspunkter. Sommerfugle dør af sult hvis ikke der er føde hen over hele perioden. Drop al gift og gødning i haven. Det ensretter hvilke blomster der vil trives og variation
Læs mere uddybende om mulighederne hos Danmarks naturstyrelse her.

Tænk på sommerfugle og insekter hele året. Lav vinterly. De overvintrer f.eks. i brændestabler, kvasbunker med små-grene og gamle træstammer.

Nyd naturen indenfor, hele året.

Tag naturen med indenfor, uden at skade den. Vælg en serie billeder fra Lund & Nielsen. Vi har et stort udvalg af insekter, grøntsager og emner fra skoven, havet eller haven... og også andet.

Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen, her af Nældesommerfuglen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Disse små tiny rammerne, er det altid til at finde plads til.

Nyd synet af Danmarks flora og fauna, der hjemme, i sommerhuset eller hvor det føles rigtigt.

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop