Ellebille blå-grøn

kr.110.00kr.150.00

Blå grøn ellebille
Meget kan der siges om den lille blå grøn Ellebille. Den er sjov at male.
Oversiden er metallisk grøn, nogle gange blågrøn og meget sjældent blå.
Den har korte ben med lyse fødder. Tæt på kan man se der er fine striber af små prikker, men du skal tæt på, for den er ikke mere end 6-8 mm.

Selvom nogle ser dem som skadedyr, spiller ellebladbiller en vigtig rolle i økosystemet. De er en del af fødekæden og tjener som føde for forskellige fugle og andre rovdyr, hvilket bidrager til biodiversiteten.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion.
Ecocertificeret papir.

3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm.
Flot gaveide til de natur glade. Nyd flotte og stemningsskabende illustrationer i dit eget hjem.
Ser du ikke lige yndings insekte, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Dansk Ellebille

Meget kan der siges om den lille blågrønne Ellebille. Den er sjov at male.
Oversiden er metallisk grøn, nogle gange blågrøn og meget sjældent blå.
Den har korte ben med lyse fødder. Tæt på kan man se der er fine striber af små prikker, men du skal tæt på, for den er ikke mere end 6-8 mm.
Den findes i det meste af Danmark. Den er vild med fugtig skov og å bredder eller hvor der er elletræer.
Kig efter den næste gang du går en tur.

Strålende Farver: Den blågrønne ellebladbille er bemærkelsesværdig for sin levende metalliske farve, som kan variere fra dyb blå til grøn. Denne farve gør den let at genkende og spændende at male. Det er en udfordring med akvarelfarverne at få de rigtige toner frem.
Også populært emne for naturfotografering.

Habitat: Denne bille foretrækker elletræer, hvor den både fodrer og lægger sine æg. De kan findes i skovbryn, langs vandløb og andre fugtige områder, hvor elletræer trives.

Levevis: De voksne biller ernærer sig af ellebladene, mens larverne også kan forårsage betydelig skade på træerne ved at æde af bladene. Dette kan lede til "skeletterede" blade, hvor kun bladnervene er tilbage.

Livscyklus: Ellebladbiller har en interessant livscyklus, der starter med, at hunnen lægger æg på undersiden af ellebladene. Når larverne klækkes, begynder de straks at fodre på bladene, hvilket er afgørende for deres overlevelse og vækst.

Betydning for Økosystemet: Selvom de kan skade elletræer, spiller ellebladbiller en vigtig rolle i økosystemet. De er en del af fødekæden og tjener som føde for forskellige fugle og andre rovdyr, hvilket bidrager til biodiversiteten.

Ellebille. Grøn. Plagiosterna aenea. Ramme i massiv egetræ, produceret i Danmark. Start din egen billede væg. Se et eksempel her med to biller, en fisk og en sommerfugl. Glicee print af vores egne kunstværker fra Lund og Nielsen.

Glicee print af vores egne kunstværker fra Lund og Nielsen. Flotte i deres egetræsrammer.

Forskning og Bevarelse: Der er en voksende interesse for at forstå mere om den blågrønne ellebladbilles liv og dens rolle i økosystemerne. Nogle ser den som et skadedyr, men forskning kan hjælpe med at udvikle strategier til at balancere bevarelsen af disse biller samtidig med beskyttelsen af elletræerne.

Dette er et kunstprint også kaldet glicee print, af original illustrationen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Få glæde af en lille serie af tiny print fra Lund & Nielsen.

Vælg et insekt, en fisk, en svamp, en blomst, en grøntsag og ...................... du bestemmer,  i en lille serie og nyd synet af Danmark der hjemme, i sommerhuset eller hvor der lige er lidt plads og mulighed.

 

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop