Admiral

kr.110.00kr.150.00

Admiral sommerfugl

Bring naturen ind i stuen.
Vi har malet den kendte Admiralsommerfugl i en flot akvarel.
Admiralsommerfuglen, kendt for sit unikke sorte, hvide og røde vingemønster, er en fascinerende art, der kan ses i hele Danmark.
Denne træksommerfugl migrerer fra Sydeuropa til Danmark sidst i maj for at yngle, hvilket resulterer i en ny generation af admiralsommerfugle, der forpupper sig fra larvestadiet til fuldt udviklet sommerfugl samme sommer.
Admiral sommerfuglen er kendetegnet ved sin hurtige vingeslagsfrekvens uden at svæve, har den et vingefang på 5-7 cm, hvilket gør den til en af de større sommerfugle i Danmark.

Admiralsommerfuglen kan potentielt overvintre i Danmark under milde vinterforhold, men mange trækker sydpå om efteråret. Den tiltrækkes ofte af sent blomstrende planter og gærende nedfaldsfrugt i danske haver, hvilket giver den nødvendig energi til sin migration.
Dens larver lever specifikt af brændenælder, hvilket understreger vigtigheden af denne plante i dens livscyklus. Disse karakteristika fremhæver artens betydning for biodiversiteten og dens skønhed i det danske landskab.

For at fremme flere sommerfugle i haven, anbefales det at skabe levesteder ved at vælge blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, undgå gift og gødning, og tillade visse planter som

En mulig gaveide til natur- eller insekt interesserede. Fin til en boligindretning hvor en naturvenlig stil er i fokus.
Kombiner flere små rammer i flere størrelser, der er mange muligheder for samspil mellem farver, motiver og indhold.
Tag naturen med indenfor og nyd den hele året.

Massiv egetræsramme med kunstprint af vores egne illustrationer. 100% dansk produktion. Ecocertificeret papir.
3 størrelser.  Rammen er 10×10 cm – 7,5 x 7,5 cm eller 5 x 5 cm. Samme ramme i flere størrelser, så de passer sammen.
Ser du ikke lige yndlings insekt, plante eller dyr , så kontakt os, så har vi nok en løsning.

 

Admiral sommerfugl

Admiralsommerfuglen (Vanessa atalanta) har en række interessante karakteristika og kan ses i hele Danmark. Den er kendt for sit markante sorte, hvide og røde vingemønster, og dens livscyklus og migration tiltrækker stor opmærksomhed.
De fleste har hørt om trækfugle, men at der også findes træksommerfugle er Admiralsommerfuglen et eksempel på. Den migrerer til Danmark fra Sydeuropa sidst i maj, hvor den yngler, tilbage i Danmark lægger den en ny omgang æg der bliver til larver der forpupper sig inden de bliver til en ny generation Admiral sommerfugle.

En mørk sommerfugl, der basker afsted, er næsten altid en Admiral. Dens vingeslagsfrekvens er hurtig, og den svæver næsten aldrig. Vingerne bliver ml. 5 -7 cm i bredden. En af de større sommerfugle i Danmark.

I Danmark ses admiralsommerfuglen ofte i haver, tiltrukket af de sent blomstrende planter og særligt nedfaldsfrugt, der gærer og bliver til en sukkerholdig fødekilde.

Admiralsommerfuglen kommer flyvende fra syd i maj og lægger op til 1.000 æg på brændenælder. Den er den mest produktive af sommerfuglene. Æggene udvikler sig til larver, som efter ca. 4 uger forpupper sig, og 2 uger senere er en ny generation af voksne admiralsommerfugle klar til at fortsætte cyklussen. Denne nye generation flyver sydpå fra august til oktober, hvor de igen lægger æg i de varmere lande, før de dør​. Fantastisk cyklus.

Admiralsommerfuglens larve er specifikt tilpasset til at leve af brændenælder, hvilket er en vigtig detalje i dens livscyklus. Konklusionen må være at brændenælder slet ikke er ukrudt, men Admiral sommerfuglens spisekammer og soveværelse.

Sådan får du flere sommerfugle i din have

Det handler om levesteder. Skab levesteder i din have og så vender insekter og dyr tilbage. Vi kan alle sammen være med til at gøre en forskel. Ingen have er for lille eller for stor.
Gør du noget godt for sommerfuglene, gør du automatisk også noget godt for mange andre dyr.

Sådan gør du:
Vælg blomster til haven der blomstrer på forskellige tidspunkter. Sommerfugle dør af sult hvis ikke der er føde hen over hele perioden. Drop al gift og gødning i haven. Det ensretter hvilke blomster der vil trives og variation er et nøgleord til flere sommerfugle i haven.

Nektarrige blomster såsom musevikke, merian, almindelig knopurt og honningurt, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, det er dem der giver mening i forhold til insekter. Så er der altid mad i din have.
Der er andre blomster der også er velegnede. Vi arbejder på en serie akvareller med de insektvenlige blomster du kan plante og have i haven eller hvor der er plads.
Det mindste område kan gøre en forskel. Selv en krukke er bedre end ingenting.

Så er der sommerfugle larverne. Sommerfugle lægger æg på bestemte planter, og når larverne er kommet ud, skal de også have noget at spise. Lad derfor brændenælderne gro til admiral, dagpåfugleøje og nældens takvinge, det er også den nemmeste plante, der skal ikke gøres noget, bare lad den få fred, så klarer den selv resten. Sommerfuglene skal nok selv finde dem.
Løgkarse er den aurora sommerfuglen har brug for.
Læs mere uddybende om mulighederne hos Danmarks naturstyrelse her.

Tænk på sommerfugle og insekter hele året. Lav vinterly. De overvintrer f.eks. i brændestabler, kvasbunker med smågrene og gamle træstammer.

Gå ud i naturen og skab dine egne oplevelser. Tag naturen med indenfor, uden at skade den. Vælg en serie billeder fra Lund & Nielsen.
Dette billede er et kunstprint også kaldet giclee print, af vores egen original illustrationen, her af Admiral sommerfuglen.
Vi printer på eco certificeret papir af hamp eller agave. Papiret er virkelig lækkert og har en flot overfladestruktur der minder om akvarel papir.
Rammen er fremstillet i Danmark i massiv egetræ.  Ramme og print passer så fint sammen.
Disse små tiny rammerne, er det altid til at finde plads til.

Vælg et insekt, en anden blomst, en svamp, en blomst, en grøntsag, eller en serie af fødevarer til køkkenet, du bestemmer og nyd synet af Danmark, der hjemme, i sommerhuset eller hvor det føles rigtigt.

Sidste nyt fra Lund & Nielsen

Natsværmere

Natsværmere

Natsværmere er noget helt særligt. De lever i det skjulte, men alligevel er de fantastisk flotte og farverige. Vælg en natsværmer til at hænge på dine vægge og nyd synet far en spændende gruppe af insekter.     Natsværmer - udsnit af akvarel illustration

Overlevelse er sagen

Overlevelse er sagen

Insekter er overlevere. Denne her lever i Danmark. Bliv ikke bange hvis du ser den i virkeligheden.

Danske spisesvampe i galleriet.

Danske spisesvampe i galleriet.

Galleri Lund & Nielsen i Stenlille er ikke så stort. Alligevel er der mulighed for en stor oplevelse. Mulighederne er mange og spændende og udvalget skiftende.Martin har i længere tid arbejdet med danske spisesvampe. De er ret så fascinerende og kan give et rum et...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop